Adviespunt SR

Het Adviespunt SR is er voor opdrachtgevers en opdrachtnemers.

Opdrachtgever

Bij verschillende inkoopopdrachten passen verschillende social return-eisen. Het type opdracht, de looptijd en de hoogte van de aanneemsom spelen hierbij een rol. Kortom: dit is maatwerk. Maatwerk aan de voorkant levert maatwerk aan de achterkant en daardoor meer social return resultaat!

Opdrachtgevers kunnen bij het Adviespunt SR terecht voor advies over het opnemen van een passende social return eis bij een inkoopopdracht.

Adviespunt SR ondersteunt budgethouders, contractmanagers, projectleiders en inkopers op het gebied van social return vraagstukken voor, tijdens en na de aanbesteding:

Voor gunning:

  • Vaststellen van de hoogte en vorm van de social return verplichting
  • Leveren van een bijbehorend programma van eisen
  • Hulp bij het beantwoorden van vragen over social return in de nota van inlichtingen

Na gunning:

  • Monitoring, validatie en evaluatie van de social return invulling
  • Terugkoppeling van de resultaten naar opdrachtgevers

Opdrachtnemer

Opdrachtnemers worden door het Adviespunt SR bijgestaan met advies over het invullen van en rapporteren over de social return verplichting. Het Adviespunt SR brengt u in contact met werk- en jobcoaches voor het vinden van een passende kandidaat.

PSO

Het adviespunt SR geeft advies en begeleiding over het behalen van de PSO.

Samenwerking

Het Adviespunt SR maakt onderdeel uit van het WerkgeversServicepunt AV-regio (WSP AV-regio); een samenwerkingsverband van uitvoeringsorganisatie Avres, Regionaal Arbeidsmarktplatform AV-regio en het UWV.

Adviespunt SR arrangeert samenwerking tussen opdrachtnemers en Avres en andere partijen die kunnen helpen of baat hebben bij het invullen van de social return verplichting. Voorbeelden zijn SITY Academy, WIJIJ, Samen Doen, Huizen van de Waard, Lingeloods/ Kringloop, Sociaal team Giessenlanden, Welzijn Lingewaal etc.